Ryba przygotowana w ten sposób rozpływa się w ustach. Jest bardzo delikatna i smaczna. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji skosztować jej w takim połączeniu polecam- naprawdę warto!
Ryba w śmietanie
filety z dowolnej ryby
2 pory
4 łyżki masła
6 łyżek słodkiej śmietany 18 %
sól, pieprz
Rybę pokroić w kawałki, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojone pory, dusić ok. 7 minut. Posolić. Na pory ułożyć kawałki ryby i dusić pod przykryciem ok 10 minut raz odwracając rybę. Wlać śmietankę, zagotować. Rybę wyłożyć na półmisek , polać sosem z porami.
bardzo lubię taką wersje śledzika:d
OdpowiedzUsuńnarobiłaś mi mega smaka na taką rybkę :)
OdpowiedzUsuńpyszniutko wyglada
OdpowiedzUsuńJa też robię rybkę w śmietanie, tylko zapiekam. A to są śledzie świeże, tak? Ja to nigdy takich nawet nie widziałam :-(
OdpowiedzUsuńRyba wygląda bardzo smakowicie:) Pozdrawiam:) Ania http://anialek36-cakowiciewmoimklimacie.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńZa super bloga zgłaszam nominację do Lieber Blog Award :) Gratulacje, szczegóły tutaj: http://jakipiernik.blogspot.com/2014/03/liebster-blog-award.html
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wyglądają te śledziki :)
OdpowiedzUsuńMuszę skorzystać z przepisu
Pozdrawiam
Fajny i prosty przepis :) Na pewno super smakuje :) uwielbiam takie rybki :)
OdpowiedzUsuńpomysłowo!
OdpowiedzUsuńz porami nie robiłam jeszcze, w takiej kompozycji najczęściej z kolorowym pieprzem:)
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńRyba wygląda pysznie, jak wszystkie Twoje potrawy, Wesołych i spokojnych Świąt, pozdrawiam :*.
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńserdeczne dzięki za przepis, polecaj się! Zapraszam do mnie: http://problemikiproblemiki.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńale rewelacyjny przepis! w weekend zabieram się za rybkę w śmietanie :)
OdpowiedzUsuń