Składniki
2 łyżki oliwy
1 posiekany ząbek czosnku
250 g podgrzybków - u mnie mrożonych
250 g szynki szwarcwaldzkiej pokrojonej w paski
150 ml śmietany 30%
1 posiekany pęczek pietruszki
pół pęczka posiekanej bazyli
400 g ugotowanego w osolonej wodzie makaronu pappardelle
tarty parmezan
Przygotowanie
W garnku rozgrzać oliwę i przez chwilkę podsmażyć czosnek. Dodać podgrzybki, smażyć około 2 minut a następnie dodać szynkę. Chwilkę podsmażyć i dodać śmietanę, posiekaną pietruszkę i bazylię. Na koniec dodać makaron i chwilkę jeszcze poddusić. Doprawić pieprzem i posypać parmezanem - danie gotowe :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)