poniedziałek, 16 listopada 2009

Wieprzowina orientalna


Na przepis na to danie natknęłam się przypadkowo kupując brzoskwinie w puszcze pewnej znanej firmy. Uwielbiam dania jednogarnkowe więc spróbowałam i wyszło bardzo smaczne.

Wieprzowina orientalna

Składniki
40 dag chudej wieprzowiny bez kości
puszka brzoskwiń
2 cebule
2 pomidory
czerwona papryka
różyczki brokułu
pół szkl bulionu
łyżeczka soku z cytryny
curry
chili
marynowane cebulki

Mięso, cebulę, paprykę, pomidory i brzoskwinie pokroić w paski. Na rozgrzany olej wrzucić mięso i smażyć na dużym ogniu około 3-4 minut. Dołożyć cebulę, gdy się zeszkli zmniejszyć ogień, dodać curry i warzywa, delikatnie wymieszać. Wlać bulion, przykryć i dusić na małym ogniu około 20 min. Cebulki osączyć i razem z brzoskwiniami i chili dodać do mięsa. Ewentualnie doprawić pod swoje kubki smakowe. Smacznego :).

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam dania mięsne z owocami i bardzo podobaja mi sie tutaj te brzoskwinie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne zapiszę i zrobię...;)

    OdpowiedzUsuń
  3. myślę, że z mięsem drobiowym też będzie smaczne, Izaa jak zrobisz to koniecznie dać znać :)) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Nooo, juz sukces, udało mi się zamieścić w komentarzu słowo: "próba"...

    OdpowiedzUsuń
  5. JEST!
    Co prawda, gdy dodaję notkę, albo widzę kod obrazkowy, a nie widze notki, albo odwrtonie. Chyba od tygodnia nie mogę się porozumieć z Pieguskiem.
    Czegom ja już nie robiła, ale połowiczny sukces już jest.
    Pod najnowszymi notkami nadal nie moge się dopisać.
    Piegusku, prowadź dalej bolga jest świetny!

    OdpowiedzUsuń
  6. mamamarzyniu-hmmm daje mi to duzo do myslenia-czyżbym wybrała kiepski szablon??? ale mam nadzieję że sytuacja sie unormuje :)) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. no, no...wygląda imponująco
    Napewno skorzystam z tego przepisu
    Zaprszam również do mnie
    www.grillowo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę i pozostawiony komentarz :)