Wieprzowina orientalna
Składniki
40 dag chudej wieprzowiny bez kości
puszka brzoskwiń
2 cebule
2 pomidory
czerwona papryka
różyczki brokułu
pół szkl bulionu
łyżeczka soku z cytryny
curry
chili
marynowane cebulki
Mięso, cebulę, paprykę, pomidory i brzoskwinie pokroić w paski. Na rozgrzany olej wrzucić mięso i smażyć na dużym ogniu około 3-4 minut. Dołożyć cebulę, gdy się zeszkli zmniejszyć ogień, dodać curry i warzywa, delikatnie wymieszać. Wlać bulion, przykryć i dusić na małym ogniu około 20 min. Cebulki osączyć i razem z brzoskwiniami i chili dodać do mięsa. Ewentualnie doprawić pod swoje kubki smakowe. Smacznego :).
Uwielbiam dania mięsne z owocami i bardzo podobaja mi sie tutaj te brzoskwinie:)
OdpowiedzUsuńfajne zapiszę i zrobię...;)
OdpowiedzUsuńmyślę, że z mięsem drobiowym też będzie smaczne, Izaa jak zrobisz to koniecznie dać znać :)) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPróba...
OdpowiedzUsuńNooo, juz sukces, udało mi się zamieścić w komentarzu słowo: "próba"...
OdpowiedzUsuńJEST!
OdpowiedzUsuńCo prawda, gdy dodaję notkę, albo widzę kod obrazkowy, a nie widze notki, albo odwrtonie. Chyba od tygodnia nie mogę się porozumieć z Pieguskiem.
Czegom ja już nie robiła, ale połowiczny sukces już jest.
Pod najnowszymi notkami nadal nie moge się dopisać.
Piegusku, prowadź dalej bolga jest świetny!
mamamarzyniu-hmmm daje mi to duzo do myslenia-czyżbym wybrała kiepski szablon??? ale mam nadzieję że sytuacja sie unormuje :)) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńno, no...wygląda imponująco
OdpowiedzUsuńNapewno skorzystam z tego przepisu
Zaprszam również do mnie
www.grillowo.blogspot.com