Strasznie ostatnio za mną chodzi mięso, a to wszystko dlatego, że się nieco ochłodziło - też tak macie?? Grzybów sporo w lesie więc dodałam ich nieco do sosu i wyszedł bardzo szybki i smaczny obiadek.
Składniki
polędwiczka wieprzowa
śmietana słodka 18%
obgotowane grzyby ( u mnie podgrzybki )
przyprawy
łyżka musztardy
masło
Polędwiczki pokroić na grubsze plastry, lekko roztłuc, oprószyć solą i pieprzem. Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć krótko polędwiczki z obu stron. Dodać smietanę, grzyby, musztardę, doprawić do smaku i zagotować.
wspaniałe te polędwiczki. i sosik grzybowy, które jestem fanką. ba, fanatyczną! mniam ;]
OdpowiedzUsuńZa mna tez chodzi ostatnio miesko :) Takie poledwiczki chetnie zjadlabym na obiadek. Chyba mam jeszcze w zamrazarce jakies grzyby (bo w tutejszych lasach mozesz znalezc tylko psie :))
OdpowiedzUsuńmięso za mną nie chodzi, ale za to grzyby.. wielką mam na nie ochotę.
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie. Ja też teraz mam ochote na cięższe potrawy......Piegusku, pączki hiszpańskie nie rosną . Musisz grubą warstwe ciasta wyciskać. Najlepiej po dwie warstwy....i jeszcze muszę ci napisać ,że ogórki PALCE LIZAĆ!!!
OdpowiedzUsuńPolędwiczki + sos grzybowy - to jedno z moich ulubionych połączeń. Piękne zdjęcia, bardzo apetyczne:) Pzdr Aniado
OdpowiedzUsuńObłędne polędwiczki, idealne dla zwolenników mięsno-grzybowych smaków :D
OdpowiedzUsuńOj piękne! Narobiłaś mi smaku!
OdpowiedzUsuńale wspanialy obiad:)
OdpowiedzUsuńpoledwiczki i sos z grzybkami to cudne polaczenie smakow. Pozdrawiam:)
Piegusku, wiesz co, my naprawdę musimy ustalić szczegóły tego spotkania, bo kusisz mnie tak, że już dłużej nie wytrzymam! Za polędwiczki dam się pokroić, a jeszcze takie jak u Ciebie, to i poszatkować:)
OdpowiedzUsuńBoże, jak ten sosik wygląda! I do tego soczyste polędwiczki, mniam. Ja dzisiaj jak raz miałam jarski obiad i już jestem głodna.
OdpowiedzUsuńW
OdpowiedzUsuńJak długo trzeba gotować takie grzybki?
OdpowiedzUsuń10 minut wystarczy :-)
Usuń