Kolejna propozycja na szybki i smaczny obiad. Uwielbiam to delikatne, soczyste mięso w towarzystwie warzyw, których ostatnio ciągle mam niedosyt. Najsmaczniejsze z ryżem ale tym razem podałam z zapiekanymi ziemniakami :).
Polędwiczka w warzywach
polędwiczkapapryka najlepiej kolorowa
30 dag pieczarek
3 łyżki koncentratu pomidorowego
masło
Polędwiczkę kroimy na plastry, lekko spłaszczamy ręką doprawiamy i podsmażamy na maśle. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną paprykę, a następnie pieczarki do momentu, aż puszczą sok. Na samym końcu podsmażamy koncentrat pomidorowy- jeżeli jest za mało sosu podlewamy odrobiną wody. Na polędwiczki wykładamy podsmażone warzywa i zalewamy sosem pomidorowym. Zapiekamy przez 30-40 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Piegusku,ja też uwielbiam takie dania.Polędwiczki są bardzo wdzięcznym surowcem.Ja ostatnio zasmakowałam w cielęcych.
OdpowiedzUsuńMiłego dnia!
Jak u Ciebie ślicznie, kolorowo.
OdpowiedzUsuńale apetycznie sie prezentuje:) pyszne danie:)
OdpowiedzUsuńW zachodnich magazynach, które kupowała w latach 80-tych moja ciocia, nawet nie wiem gdzie, ale za ciężką kase, były zdjęcia potraw. Wzbudzały we mnie szok mistrzostwem i pokazaniem, jak apetyczne może być jedzenie.
OdpowiedzUsuńGdy zaglądam do Ciebie, to tak się czuję, jak wtedy.
całuski, mój mistrzuniu -Pigusku.
o rany.
OdpowiedzUsuńrewelacja!
Taka polędwiczka to poemat.
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Pyrą...To czysta poezja :)
OdpowiedzUsuńcoś wspaniałego!
OdpowiedzUsuńwygląda pięknie...i jestem pewna, że równie rewelacyjnie smakuje! :)
OdpowiedzUsuńaż człowiek robi się głodny od samego patrzenia!!:)
OdpowiedzUsuńdziękuję dziewczyny za komentarze :)
OdpowiedzUsuńmarzyniu no teraz to dopiero urosłam:) dziękuję Kochana!!!
Wow! Piszę się na taki pyszny obiadek! Piękne fotki! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią spałaszowalibyśmy takie piękne polędwiczki!
OdpowiedzUsuńZaiste interesujące :-)
OdpowiedzUsuń