Kolejna propozycja do trwającej akcji Gotujemy po polsku! pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl. Tłusto ale nie umiem się jej oprzeć i czasami pojawia się na moim stole. Koniecznie podana z kuflem zimnego piwa!
Golonka w kapuście
golonka
kapusta kiszona
włoszczyzna
3 liście laurowe
ziele angielskie
pieprz w ziarnach
sól
Reniu,konkretnie i do syta.
OdpowiedzUsuńTakie danie to naprawdę porządny posiłek.
Smacznego!
oj tak Amber zdecydowanie do syta:) buziaki
OdpowiedzUsuńmoja polowa zazyczyla sobie taka na niedzielny obiad:)pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSchokolade i to jest bardzo dobry pomysł, idealne danie na chłodne dni a ma być podobno coraz zimniej:)
OdpowiedzUsuńDla mnie Ktoś młody, kto robi golonkę to piekielnie ambitna osoba:) Gratuluje, nie wiem czy bym się podjęła... Bravo, Piegusku!
OdpowiedzUsuńooo super danie na ta porę roku i ekstra zdjęcia aż zgłodniałam;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam golonkę!
OdpowiedzUsuńmożna najeść się do syta takim daniem :)
OdpowiedzUsuńpycha
http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
Mój mąż byłby zachwycony takim daniem :))
OdpowiedzUsuńChyba kiedyś mu zrobię :)
wspaniale sie prezentuje!!!!! ja dostaje raz w roku ochote na golonke,naprawde-tylko raz,ale wtedy wlasnie tak ja przyrzadzam i zjadam z wielkim apetytem....
OdpowiedzUsuńPysznie wyglada u Ciebie....
Pozdrawiam :)
Una deliziosa cena
OdpowiedzUsuńciao
konkretne i syte jedzonko:)
OdpowiedzUsuńGolonek nie jadam, ale zdjęcia śliczne !:)
OdpowiedzUsuń